1. Strona główna
  2. GBox
  3. GBox Assist
  4. Czy Assist wylogowuje automatycznie kierowcę? Kiedy należy się logować a kiedy wylogować z urządzenia?

Czy Assist wylogowuje automatycznie kierowcę? Kiedy należy się logować a kiedy wylogować z urządzenia?

Urządzenie pokładowe GBox Assist wymaga zarówno ręcznego zalogowania jak również wylogowania. Wyjątkiem jest sytuacja jazdy w załodze, gdzie w momencie gdzie są zalogowani dwaj kierowcy, wtedy podczas zamiany slotów w tachografie GBox Assist automatycznie ich zamienia (przelogowuje).

Kierowca powinien wylogowywać się z urządzenia GBox Assist w momencie gdy kończy pracę i opuszcza pojazd, a tym samym wtedy gdy wyciąga kartę z tachografu.

W pozostałych przypadkach nie jest rekomendowane wylogowywanie, ze względu na to, iż wtedy kierowca nie odbierze wiadomości oraz zaplanowanych zadań. Nie będzie wtedy też informowany o możliwych naruszeniach i utraci możliwość komunikowania się i raportowania czynności.

Tutaj widoczne menu po kliknięciu w imię i nazwisko kierowcy. Pojawia się opcja Wyloguj.

Ostatnia aktualizacja 22 lutego 2021

Czy ten artykuł był pomocny?

Powiązane artykuły

Potrzebujesz pomocy?
Nie możesz znaleźć odpowiedzi, której szukasz? Jesteśmy tutaj, aby pomóc!
Kontakt

Powiązane artykuły: