1. Strona główna
  2. GBox
  3. GBox Online
  4. Jak zalogować się do Panelu GBox Online i dodać/edytować użytkownika? 

Jak zalogować się do Panelu GBox Online i dodać/edytować użytkownika? 

GBox INELO

Jak zalogować się do Panelu GBox Online

Aby zalogować się do Panelu GBox Online, wejdź na stronę https://online.gbox.pl/ 

Dane do pierwszego logowania zostały wysłane w mailu informującym o wejściu umowy w życie.

Wiadomość została przesłana na adres osoby zarządzającej, wskazanej w Umowie.

Po wpisaniu danych zostaniesz automatycznie poproszony o wprowadzenie swojego hasła i dodanie adresu e-mail.

Po kliknięciu [ZAPISZ] dane zostaną zapisane.

Jak utworzyć nowego użytkownika?

Dzięki utworzeniu nowego użytkownika możesz dać dostęp do wybranych funkcji Panelu GBox Online dodatkowej osobie.

1.W menu głównym wybierz Ustawienia (Więcej -> Ustawienia);

2. Przejdź do zakładki Użytkownicy;

3. Kliknij [Dodaj użytkownika];

4. Uzupełnij pola:

    • Login;
    • E-mail (może służyć on jednocześnie do resetowania hasła, a także do uzyskiwania alertów systemowych na temat statusów pojazdów);
    • Telefon komórkowy;
    • Hasło (musi zawierać: co najmniej jedną dużą literę; co najmniej jedną cyfrę i co najmniej 8 znaków);

5. Wybierz jeden z domyślnych profilów uprawnień użytkownika lub nadaj uprawnienia odczytu i zapisu samodzielnie, w sekcji Uprawnienia (po prawej stronie; patrz pkt. 9);

6. Ustaw okres aktywności (ważności) konta;

7. Zaznacz Zachowaj ustawienia filtrów po wylogowaniu, jeśli system ma zapamiętywać ostatnio ustawione podczas pracy filtry dat, pojazdów, itp.;

8. Zaznacz Na liście wiadomości pokaż tylko wiadomości wysłane i skierowane do tego użytkownika, jeśli chcesz, aby użytkownik widział wiadomości, skierowane tylko do niego;

9. Nadaj uprawnienia użytkownika (zaznacz checkami odpowiednie pozycje oraz rodzaj uprawnień: Odczyt/Zapis);

10. Zaznacz pojazd/pojazdy lub grupę/grupy pojazdów, do których ma mieć dostęp nowo tworzony użytkownik;

11. Kliknij [Zapisz].

Jak edytować użytkownika?

Aby edytować użytkownika:

1. Kliknij ikonę “ołówka” przy wybranym użytkowniku:

2. Po otwarciu okna zmień wybrane dane;

3. Następnie kliknij [Zapisz].

Ostatnia aktualizacja 27 października 2023

Czy ten artykuł był pomocny?

Powiązane artykuły

Potrzebujesz pomocy?
Nie możesz znaleźć odpowiedzi, której szukasz? Jesteśmy tutaj, aby pomóc!
Kontakt

Powiązane artykuły: